sâmbătă, 24 decembrie 2016

Mesaj din partea Părintelui Episcop Ignatie Mureșeanul, care va sluji de sărbătoarea Crăciunului în Reykjavik, Islanda, 23-25 decembrie, 2016

Mesaj din partea Părintelui Episcop Ignatie Mureșeanul, care va sluji de sărbătoarea Crăciunului în Reykjavik, Islanda, 23-25 decembrie, 2016


Iubiți credincioși,

Sărbătoarea Crăciunului sau a Nașterii Domnului Iisus Hristos este una dintre marile praznice ale întregii creștinătăți. Este o sărbătoarea a bucuriei, a familiei, a șansei de a fi recunoscători că Dumnezeu-Omul, Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, Se naște, în chip feciorelnic, din Fecioara Maria, care devine astfel Născătoare de Dumnezeu.

Și cum nu putem să cinstim această mare sărbătoare a tuturor creștinilor ortodocși decât prin rugăciune, participare la slujbele Bisericii și colinde tradiționale românești, am găsit că este bine-venit să sărbătorim împreună toți creștinii ortodocși români din Islanda această bucurie a Crăciunului.
Astfel, cu îngăduința dumneavoastră, vă anunț programul vizitei mele misionare și a slujbei din ziua Crăciunului, pe care o vom săvârși la capela din Reykjavik (adresa bisericii: Reykjavik, Friðrikskapella, Hlíðarendi 101):

Vineri, 23 decembrie, sâmbătă, 24 dedembrie, 2016: sunt la dispoziția tuturor credincioșilor care vor să facă o sfințire de casă, o rugăciune, să se spovedească sau pentru un sfat de suflet. Pentru o mai bună organizare a acestor servicii religioase, vă rog frumos, să luați legătura cu dl Liviu Miu, care îmi va transmite cu fidelitate orele sau ziua în care doriți să ne întâlnim (mobil: 00 354 849 2636). Am ales un localnic, pentru că este mai la îndemână pentru dumneavoastră să comunicăm cu cineva care are un număr de Islanda.

Duminică, 25 decembrie, 2016 (Nașterea Domnului sau Crăciunul):
•orele 11:30 — Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie
• orele 13:00 — Colinde tradiționale românești

Vă aștept cu mare drag, ca preț de câteva ceasuri, dăruite doar lui Dumnezeu, să fim împreună în duh de rugăciune, de comuniune cu Domnul și cu semenii, dar și de împreună liniștire și regăsire a frumuseții sufletului nostru.

Vă doresc sărbători cu pace, liniște și multă lumină în suflet!

Cu drag,
Părintele Episcop Ignatie
Rog distribuția mesajului pe toate rețelele de socializare.
De asemenea, vă rog confirmați primirea e-mail-lui.
Vă mulțumesc frumos.
Cu nădejde, Ep. Ignatie

---------------------------
Ignatie Muresanul, Arhiereu-Vicar
Patriarhia Romana /Patriarcat de Roumanie
Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale/Metropole Orthodoxe Roumaine d Europe Occidentale et Meridionale
1Bd General Leclerc
91470 Limours, France
Tel. +33 1 64 91 59 24 (Secretariat, Mitropolie)
Fax. + 33 1 64 91 26 83 (Secretariat, Mitropolie)
email: ps.ignatie@mitropolia.eu